5 فایده تکنولوژیهای پوشیدنی برای سلامت

5 فایده تکنولوژیهای پوشیدنی برای سلامت
هیچ وقت تصور میکردید که روزی بتوانید از ساعت خودتان برای شمارش میزان کالری مصرف شده یا تعداد ساعات خوابتان استفاده کنید؟ یا حتی نظارت بر ضربان قلب و یادآوری اینکه مدتی فعالیت نداشتید. با وجود فناوریهای پوشیدنی این ویژگیها و امکانات که زمانی دور از ذهن به نظر میرسیدند حالا تبدیل به یک واقعیت شده اند و مزایای زیادی برای سلامت ما به ارمغان میآورند. در این مطلب قصد داریم 5 فایده تکنولوژیهای پوشیدنی برای سلامت را بررسی خواهیم کرد .
1. ترویج مراقبتهای پیشگیرانه
در حال حاضر بیشتر مردم با مسائل بهداشتی برخورد واکنشی دارند. آنها وقتی به بیماری، درد یا هر اختلال سلامتی مبتلا میشوند به پزشک مراجعه میکنند. در این شرایط مشکلی برای سلامتی آنها ایجاد شده و با بررسی این مشکل به آن واکنش نشان میدهند. با وجود فناوریهای پوشیدنی این قابلیت برای اکثر افراد ایجاد میشود که نسبت به مراقبتهای بهداشتی برخورد پیشگیرانه داشته باشند. در این صورت، به جای واکنش نشان دادن به مشکلات سلامتی بعد از بروز آنها، میتوان از گجتها برای اقدام سریع و به موقع استفاده کرد.
با استفاده از گجتهای پوشیدنی برای نظارت بر سلامت، بویژه برای اشخاصی که مستعد مشکلات سلامتی هستند، میتوان هر گونه اختلال احتمالی را پیش از مشکل آفرین شدن شناسایی کرد. همچنین میتوان شرایط اضطراری و حاد را به محض رخ دادن تشخیص داد. میتوان این سیستم را به نحوی تنظیم کرد که به دیگران مثلاً اعضای خانواده و کارشناسان مراقبتهای بهداشتی اطلاع رسانی کند. این روش پیشگیرانه میتواند مزایای زیادی برای سلامت داشته باشد چون مشکلات را قبل از تبدیل شدن به معضلی جدی با پیامدهای خطرناک برای سلامت، شناسایی میکند.
2. جلب مشارکت بیماران
مردم در صورتی که بتوانند از تکنولوژیهای پوشیدنی برای نظارت بر سلامت خودشان استفاده کنند، مشارکت بیشتری در این زمینه خواهند داشت. با فراهم کردن امکان دسترسی لحظهای و بلادرنگ به دادههایی که پیوسته از این وسایل جمع آوری میشوند، کاربران همواره در جریان وضعیت سلامت خودشان خواهند بود. به جای اینکه دادههای شما تنها از طریق تستهای پزشکی جمع آوری شوند، این فناوری به شما کمک میکند تا با کمک گجتهای پوشیدنی نظارت بیشتری بر سلامت خودتان داشته باشید.
در حال حاضر بیشتر گجتهای هوشمند قادر به نظارت بر مواردی مثل میزان فعالیت، ضربان قلب، کیفیت خواب و غیره هستند. کاربران میتوانند به مرور زمان این دادهها را جمع آوری کرده و بر آنها نظارت داشته باشند تا وقتی مشکلی ایجاد شده یا شرایط غیرعادی و نامنظم میشود خیلی زود در جریان قرار بگیرند. به این ترتیب مردم تشویق میشوند تا با ورزش و فعالیت بیشتر، خواب بیشتر و رفتارهای سالم تر این آمار و ارقام را بهبود ببخشند. خیلی از گجتهای هوشمند قابلیت نظارت بر وزن و کالری مصرفی را دارند و میتوانند به ایجاد رژیمی سالم کمک کنند. وجود امکان نظارت بر میزان پیشرفت، ابعاد جدیدی به بحث سلامت و تناسب اندام اضافه میکند که فقط با گجتهای پوشیدنی ممکن است.
3. انجام کارهای مختلف
در حال حاضر گجتهای پوشیدنی زیادی در بازار هستند که کاربردهای مختلفی دارند. تجهیزات مخصوص مصرف کنندگان متداول ترین هستند اما انواع مختلف دیگری هم وجود دارند بویژه در حوزه پزشکی. یک نمونه از آنها حسگرهای زیستی است که از آنها برای نظارت بر مواردی مثل ضربان قلب و نرخ تنفس استفاده میشود. سمعک دیجیتال هم محبوبیت زیادی دارد. برای بیماران دیابتی هم گجتهایی هستند که سطح گلوکز خون را با استفاده از حسگری که زیر پوست قرار گرفته و به گوشی هوشمند متصل میشود ارزیابی میکنند. با متداول شدن گجتهای پوشیدنی، بدون شک کاربردهای پزشکی آنها هم افزایش پیدا میکند.
امروزه دائماً گجتهای پوشیدنی آزمایشی وارد بازار میشود. برای مثال دستگاههای جدیدی هستند که ادعا میشود به بهبود طرز نشستن و ایستادن کمک میکنند. نظارت بر قرار گرفتن در معرض اشعه UV، تنظیم ساعت زیستی و کمک به تنظیم دمای بدن از جمله سایر قابلیتهای خاص این گجتها هستند. این گجتهای خاص و منحصربفرد هر کدام مخصوص مشکلات خاصی طراحی شدهاند که شاید سایر انواع تکنولوژی نتوانند آنها را حل کنند.
4. ایجاد مزایایی برای کادر درمان
گجتهای پوشیدنی پتانسیل ایجاد مزایای بیشمار برای کادر درمان را دارند. کارشناسان سلامت میتوانند با استفاده از این وسایل برای نظارت بر دادههای بیماران طی یک بازه زمانی طولانی، دید بهتری نسبت به مسائل تأثیرگذار بر سلامت بیمار پیدا کنند. همچنین میتوانند از این دادهها برای تشخیص دقیق تر و بهتر استفاده کنند.
استفاده از تکنولوژیهای پوشیدنی به صرفه جویی در هزینهها در سیستم مراقبتهای بهداشتی هم کمک میکند. برآورد میشود که 20 درصد از همه هزینههای مراقبتهای بهداشتی ناشی از نداشتن خواب منظم، نداشتن فعالیت منظم و اعتیاد به مصرف الکل، مواد و سیگار است. با استفاده از تکنولوژیهای پوشیدنی برای تشویق فعالیت بیشتر و خواب بهتر میتوان به ارتقای سلامت چنین بیمارانی و کاهش فشار بر سیستم درمان کمک کرد.
بعلاوه، بعضی از شرکتهای بیمه هم برای اشخاصی که از این گجتها استفاده میکنند تخفیف خاصی در نظر میگیرند تا استفاده گسترده از این گجتها را ترویج دهند. ظاهراً کارمندان هم با این ایده موافق هستند چون دو سوم شرکت کنندگان در یک مطالعه اعلام کردند که از دستگاههایی که کارفرما یا شرکتهای بیمه به صورت رایگان در اختیارشان قرار میدهند، استفاده میکنند. کارفرمایان هم از مزایای این گجتها بهره مند میشوند. یک مطالعه نشان داد تعداد روزهای بیماری و مرخصی برای کارمندانی که از این گجتها استفاده میکنند، 44 درصد کاهش پیدا میکند.
5. نظارت بر بیماران آسیب پذیر
یکی از کاربردهای خاص و منحصربفرد تکنولوژیهای پوشیدنی نظارت بر بیماران از فاصله دور است. هر چند خیلی از مردم این گجتها را برای نظارت بر سلامت خودشان استفاده میکنند اما خیلی از آنها تمایل دارند چنین گجتهایی را برای نظارت بر سلامت اعضای خانواده استفاده کنند. محققان مؤسسه PwC اعلام کردند که حجم تقاضا برای وسایل و سرویسهایی که میتوان از آنها برای مراقبت از کودکان یا سالمندان استفاده کرد رو به افزایش است. استفاده از فناوریهای پوشیدنی راه خیلی خوبی برای نظارت بر افراد آسیب پذیر توسط مراقبان آنهاست.
مراقبان سلامت هم میتوانند از این تکنولوژیها برای نظارت بر بیماران آسیب پذیر که مستعد مشکلات سلامت هستند استفاده کنند. اگر این افراد در معرض خطر بوده اما به اندازهای بیمار نباشند که در بیمارستان بستری شوند، میتوان از تکنولوژیهای پوشیدنی برای نظارت بر آنها در منزل استفاده کرد تا هیچ مشکلی رخ ندهد. همچنین میتوان از این گجتها برای نظارت بر روند بهبود بیماران پس از جراحی هم استفاده کرد. به این ترتیب بار سیستم درمان با مرخص کردن این بیمارها کمتر میشود و در عین حالت میتوانند با کمک این گجتها به نظارت بر سلامت آنها ادامه دهند.
تکنولوژیهای پوشیدنی یک صنعت بسیار جدید را تشکیل میدهند و پتانسیل زیادی برای نوآوری در این زمینه وجود دارد. با رشد سریع عرصه پزشکی و افزایش میزان استفاده از این گجتها توسط مصرف کنندگان، پیش بینی میشود که بازار این گجتها از سال 2017 تا سال 2021 دو برابر رشد کند. با توجه به حجم نوآوری و رشدی که در این صنعت مشاهده میشود، قطعاً مزایای این گجتها در آینده بیشتر خواهد شد.
منبع : Welbi