قبل از هرچیز تعریفی از این اختراع دگرگون کننده انتقال داده مورد استفاده بشر داشته باشیم:
فلش مموری یک حافظه قوی است که از ترکیب دو نوع حافظه قبلی و قدیمی،یکی با قابلیت پر و حذف شدن و دیگری با قابلیت پر شدن مجدد،بوجود آمده است.
یک وسیله کوچک بنام فلش مموری که در سال 1984 توسط شرکت توشیبا برای اولین بار به بازار ارائه شد و امروزه خیلی از کارها را با این مکعب های تو جیب جا شونده انجام می دهیم!حالا یکم بریم تو دل این وسیله!
فلش به نوبه خود می توانند شبیه سازی از یک مغز باشند!به این صورت که همانطور که در ذهن هر انسان 3 عمل:1.یادگیری،2.ذخیره در حافظه و3.پیاده کردن اطلاعات در زمان مورد نیاز لازم است،این ابزار می تواند هر 3 کار را انجام دهد.
فلش مموری ها در عمل خود شبکه هایی منظم را در سطر و ستون های مختلف بوجود می آورند که هر بخش شماره مخصوص به خود دارد که هریک یک سلول حافظه نامیده می شود.
این سلول ها که خود از تعداد زیادی ترانزیستور ساخته شده اند،توسط لایه های متشکل از اکسید از یکدیگر جدا می شوند. این ترانزیستور ها شامل Control Gate(دروازه کنترل) و Floating Gate(دروازه شناور) هستند که اولی که نقش کنترل ولتاژ را دارد و دومی که برای سطر ها استفاده می شود، از روشی بنام Tunneling استفاده می شود تا با ولتاژی به قدرت 10 الی 13 ولت به انتقال داده بپردازد.
1.ذخیره اطلاعات در حجم های مختلف
2.ایمن سازی اطلاعات موجود در سیستم شما
3.نصب ویندوز و مدیریت سیستم با در دست داشتن فلش!
و...
فلش طبق کدنویسی روی دستگاه های EPROM ساخته شده اند با این تفاوت که در فلش مموری ها نحوه پاک کردن فایل های ذخیره شده با E2PROM انجام می پذیرد.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی فلش هایی که عرضه می گردند قابلیت حذف انتخابی دارند و به اصطلاح فلش کامل فرمت نمی شود!
کارایی و کاربرد فلش مموری ها از چیز مدنظر ما فراتر است و ما در زیر به بخشی از کاربرد ها و مزایای این ساخته بشر می پردازیم:
1.سرعت زیاد و بیشتر نسبت به بقیه هارد دیسک ها
2.به نسبت حجم خود فایل ها با محتویات و حجم های مختلفی رو در خود جای میدهد.
3.نیاز نداشتن به باطری
4.وزن و ابعاد کوچک و جمع و جور بودن
5.راحت بودن حمل و نقل و اتصال به دستگاه های مختلف
6.نیاز نداشتن به تنظیم و دستکاری توسط کاربر و صاحبش!
و دیگر موارد...
خب بالاخره هیچ چیز خالی از بدی نیست و فلش هم ازین قاعده مستثنی نیست!
از معایب فلش میتوان به:
1.ناسازگاری با دستگاه های قدیمی که پورت USB ندارند.
2.کم یا محدود بودن سرعت فلش مموری ها که بسته به نوع وسیله دریافت کننده می تواند متغییر باشد. اشاره کرد.
انواع فلش مموری را بر چند دسته میتوان تقسیم بندی کرد.دسته اول،جنسشان:
با توجه به اینکه فلش ها در حمل و نقل و خطرات احتمالی ممکن است آسیب ببینند،معمولا جنس آنها از سیلیکون است،با استثناء هایی که میتوانند پلاستیکی،چوبی و...هم باشند!
1.فلزی(سیلیکونی) 2.چوبی 3.پلاستیکی 4.چرمی 5.کارتی 6.کریستالی و...که کاربر ها در سراسر جهان بسته به نوع استفاده خود از فلش مموری ها،مدل های مختلف را انتخاب می کنند.
پس از دسته بندی بر اساس جنس ساختار بیرونی فلش ها،می رسیم به تقسیم بندی بر اساس انواع حافظه فلش مموری ها:
1.فلش مموری با حافظه NOR:سلول ها در این نوع فلش دارای دو بخش هستند:1.پایانه ای که به زمین متصل می شود. 2.پایانه ای که به یک بیت بطور مستقیم وصل می شود. نحوه کار این نوع فلش اینگونه است که وقتی یکی از سطر های Floating Gate به ولتاژ بالا برسد،ترانزیستور مربوطه بیت خروجی را به ولتاژ پایین می رساند تا تعادل برقرار شود.
2.فلش با حافظه NAND:تفاوت این نوع با نوع پیشین(NOR) در نوع اتصال و عمل ترانزیستور ها است.به این صورت که ترانزیستور ها بصورت سری به هم متصل اند و اگر ولتاژ در تمام سلول ها بالا رفت،ترانزیستور ها بصورت جمعی ولتاژ خروجی را پایین می آورند.برخلاف فلش NOR که هر سلول با ترانزیستور خود بدون وابستگی به بقیه عمل می کرد.
3.فلش مموری با حافظه Vertical NAND(فلش تند عمودی):در این نوع فلش سلول های حافظه بطور عمودی روی هم قرار می گیرند و در یک مقدار مشخص از سطح می توان حجم بالایی از سلول ها را جای داد که پردازش سرعت بسیار بالایی می گیرد.
خب در هر کاری سرعت اتمام خیلی حرف ها می زند!حال در فلش ها تا به امروز دو نوع انتقال داده داریم:
1.فلش های تایپ2:به نسبت گروه بعدی از فلش مموری ها سرعت کمتر و احتمال خطای بیشتری در انتقال دارند.
2.فلش های تایپC:در زمان تولید این نوع فلش تا جا افتادن و مجهز شدن وسایل الکترونیکی به قابلیت پذیرش این نوع از فلش مموری ها،کمی از سرعت تولیدشان کاسته شد.اما حال در سراسر جهان به طور گسترده ای عرضه می شوند که با توجه به سرعت خوب و بالای این نوع از فلش ها،مورد انتظار هم بود.
به بخش شیرین و پرکاربرد این مطلب رسیدیم که بخواهم فلش بخرم،چه نوع فلشی خوب است؟
برای جواب به این سوال تا به این جای کار تا حدود زیادی با فلش مموری ها،تاریخچه،نحوه عملکرد،انواع و اقسام آن ها آشنا شدیم.
حال برای استفاده شخصی از یک فلش مموری،می توایند سراغ فلشی بروید که1. برند خوبی باشد و 2.در عین کوچکی سرعت انتقال داده بالایی داشته باشد.3.جنس مستحکم داشته باشد4.نوعی از فلش های موجود در بازار با همراه داشتن رابط OTG می توانند به گوشی ها نیز متصل شوند که در صورت اطمینان از کیفیت خوب آن برند،می توانید آن را تهیه کنید.
امیدواریم این مطلب اطلاعات جامع و خوبی از فلش ها و انواع آن در اختیار شما قرار داده باشد.
فیلتر بر اساس:
پاک کردن همه